? Ode aan een fenomeen !

Op 24 maart 2016 ben ik samen met mijn dochterlief in Turnhout bezig de PopUpShop BounceIn in orde aan het maken zodat ze in April kan openen.
 
Terugkerende van gereedschap uit de auto halen, zegt ze. Pap ik heb nieuws dat je niet zo leuk gaat vinden. Ik kijk haar aan en wacht op het antwoord, Johan Cruijff is dood.
 
2 dagen na de verschrikkelijke aanslagen in Brussel, kan dat er ook nog wel bij.
 
Mijn woorden, “Het verbaasd me niet, heb pasgeleden een foto van hem gezien in de Telegraaf, op bezoek bij Max Verstappen. En daar had ie zo’n opgeblazen gezicht op, net of ie een Prednison behandeling heeft gehad”, zo zag dat eruit.
Dat beeld vertelde mij een ander verhaal dan Johan vertelde, we staan met 2-0 voor zei hij nog volmondig. Dat beeld weersprak hem, en dat kwam in me op.
 
Dus Johan Cruijff is niet meer langer levend onder ons, wel in gedachten. Nu precies 10 maanden geleden, 24 januari 2017.  Waarom nu dit verhaal? Omdat hij een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten.
 
Ik kan er verdrietig mee omgaan, of er het positieve uithalen en daar ben ik voor, positief zijn. Persoonlijke ontmoetingen hebben niet plaats gehad, maar zijn invloed op mij is groot geweest.
 
We zijn allebei van April, hij is net geen 10 jaar ouder, het scheelt precies 22 dagen 🙂
 
Maar man wat heeft hij mijn  vaak geopend. Zijn taalgebruik, eens dat geleerd te kennen en herkennen, kan het niet allemaal uitleggen, maar heb wel altijd gevoeld wat hij bedoelde. Dat is zo eigenaardig.
 
Dat taaltje, en dan de uitvoering van zijn voetballende vermogen. Mijn netvlies staat vol van staaltjes acceleratie, vliegende tackles ontwijken, boogballen, steekpasses, lobjes, stift of bogende bal. Zijn voeten produceerde dat allemaal moeiteloos.
 
Zijn mond produceerde hele watervallen alfabetten richting spelers, trainers en scheidsrechters.
 
Maar over voetbal moet je niet praten, dat moet je doen, of laten doen. Hij was de 1e speler die zich echt een artiest voelde op het plein of ernaast als trainer, en was er dus voor ons dé supporter.
 
Dat heb ik als tiener mogen meemaken, in het stadion de Meer en het Olympisch stadion voor de Europacup wedstrijden, meer toeschouwers mogelijk vandaar daar. Mijn ogen zijn voor altijd gestreeld, lees en bekijk het maar.
 
Zelfs niet voetballers kunnen hier van genieten. smiley
 
Ik ben zeer verwend door dit natuur talent, en wil jullie daar graag in laten delen.
 
Door middel van mijn Ode aan hem die zijn visie niet meer kan laten horen, maar wiens visie nog wel leeft.
 
Ik verwijs hierbij naar, Mister Weergaloos ! en wens jullie veel lees- en kijkplezier. smiley
 
 
 
***************************************************************
 
Dat jullie allemaal zulke momenten mogen beleven.
 
Houdoe
 
© Rob_Liefhebber van GOED voetbal.
 
Delen mag, hoe meer zielen hoe meer vreugd. smiley
 
***************************************************************
 
 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.